4. OLSSON

Han skjuter vackert och håller presskonferenser i bankkassan. 
– Bilden av mitt skott är lite förvrängd, säger Markus Olsson. 

När jag pratar med folk i Kristianstad är det tydligt att ni vill tona ner förväntningarna efter SM-silvret i våras. Vad är det som händer i laget egentligen? 
– Vi har bytt lite folk, flyttat upp fyra juniorer till exempel. Några äldre spelare har försvunnit och alla som har spelat handboll vet att rutin är väldigt viktigt. Det betyder att stommen har bytts ut och att vi får börja om lite. Förhoppningsvis går juniorerna samma väg som jag har gjort. Så bra förutsättningar som de har nu tror jag inte någon av oss andra i truppen hade när vi var i deras ålder. Vägen är ganska öppen för dem. Jag kan tänka mig att klubben vill visa att det går att komma till Kristianstad som ung. 

Draget kring handbollen i Kristianstad är enormt. Ni hade 4 000 åskådare på alla era hemmamatcher i slutspelet och inför finalen gjorde Kristianstadbladet en 48 sidor stor finalbilaga. Du får till och med ”hålla presskonferenser”på jobbet… 
– Det är jättekul med ett sånt stöd. Det är många som kommer fram på stan, det är många överallt. Jag jobbar i kassan på en bank mitt inne i stan, så jag har egentligen suttit och haft lite presskonferenser efter matcherna. Folk känner igen mig och då blir det mer handbollssnack än jobb. 

Vad säger cheferna om det? 
– De tycker bara att det är kul så länge jag gör ett bra jobb annars och jag tror att jag klarar mig ganska bra. Kunderna tycker ju om det och om de är nöjda är mina chefer nöjda. 

Ni var upphaussade inför SM-finalen. Hur är det att åka på en sådan käftsmäll då? 
– Det var lite så där att många fick för sig att vi som lag var lite bättre än vad vi var eftersom vi hade jättebra självförtroende och alla presterade på topp. Sen kom man ner på jorden och förstod att vi var tvungna att kämpa för att slå Sävehof. 

Under slutspelet blev din skotteknik hyllad som både vacker och fulländad. 
– Ah, jag fick höra att expertkommentatorerna pratade om det. Jag hade aldrig hört det förut. Jag skjuter absolut inte hårdast i laget, men mina skott syns kanske mer på grund av min längd (186 centimeter). Jag kan kanske tycka att den bilden av mitt skott är lite förvrängd. På grund av längden får jag göra lite andra saker för att komma till lägena och då ser det kanske häftigare ut än vad det är. 

Du gjorde landslagsdebut i somras. Vad var roligast med det? 
– Det var egentligen träningarna för då fick jag verkligen vara med i hetluften och kunde se vad jag gör som funkar även på högre nivå. Vad som funkade? Ja, mitt skott funkade nog även där. 

***

Marcus Olsson om nummer 4 
“Jag är sjukt ointresserad av tröjnummer. Jag skulle ha fått 18 från början. En junior som alla körde lite med hade haft det året före och tanken var väl att jag skulle ersätta hans profil. Men så tog ett nyförvärv 18 och jag fick fyran istället.” 


TEXT SEBASTIAN SUNDBERG 

 

(0 - 0 röster )

Rösta här:

0 kommentarer

Handboll - Nyheter

Kategorier

Produkttips

  • K MFN LINER VST S14

    EVEREST K MFN LINER VST S14 100:-

  • NG BASIC LS TOP JR

    BAUER NG BASIC LS TOP JR 229:-